• Advies op het gebied van marktbewerking
    Wat is de juiste balans tussen acquisitie en klantbehoud? En tussen marktaandeel en rendement?

Marktbewerking Over CRM, acquisitie, loyaliteit en cross sell.


Een adviseur met een bewezen track record

Bij bedrijven als Telfort, Ben en Eneco is Aad Storm verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het klantenbestand. Van werving en cross sell tot loyaliteit en retentie, hij heeft in de praktijk geleerd wat wel en niet werkt. Als verantwoordelijke voor marketing en sales bij Eneco nam hij een 'European Utility Award' in ontvangst voor de prestaties in het eerste jaar na de liberalisering van de markt: Eneco wist als enige van de oud-monopolisten het marktaandeel te laten groeien na de liberalisering van de markt.

We weten daarom uit de praktijk hoe je tot een goede segmentatie komt en hoe je de sturing op klantdoelstellingen implementeert. En hoe je balanceert tussen marktaandeel en rendement.

Sparring over uw uitdagingen?

We hebben loyalty programma's ontwikkeld en gelanceerd, save teams opgezet in call centers en acquisitieprogramma's ontwikkeld en uitgevoerd via verschillende kanalen etc.

Wilt u uw klantenbestand ook verder ontwikkelen? Groeien binnen bepaalde segmenten? Klanten loyaler maken? Of de omzet per klant verhogen? We helpen u graag verder. En juist bij vraagstukken op dit gebied passen we graag een resultaatsafhankelijke beloning toe. Is uw interesse gewekt? Neem dan contact op voor een vrijblijvende eerste
sparringsessie.


We hebben een stevig trackrecord op het gebied van acquisitie en behoud van klanten. Niet in de vorm van oeverloze powerpoints, maar in de vorm van concrete resultaten.

Bent u op zoek naar nieuwe klanten? Of wilt u bestaande klanten loyaler maken? Of juist nieuwe producten cross sellen? Of bent u geïnteresseerd in een audit om erachter te komen waar de verbeterpunten voor uw bedrijf liggen?

We helpen u graag verder!

Stacks Image 3142
Hoe ontwikkel je een klantwaardesegmentatie?
Wat is onze visie op CRM?
Hoe ontwikkel je een klantbehoeftesegmentatie?
Hoe ontwikkel je nieuwe distributiekanalen?
Hoe ontwikkel en implementeer je een loyaliteitsprogramma?
Hoe ontwikkel je een marktbewerkingsplan?
Hoe ontwikkel je een cross sell strategie?

Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.