Here's to the crazy ones. Voor iedereen die het belang van emotie in branding wil begrijpen.

Marketing- en strategieblog

Here's to the crazy ones...

Volgens mij is de halve wereld van slag door het overlijden van Steve Jobs. En bij mij is het vandaag eigenlijk niet anders.

“We’re here to put a dent in the universe. Otherwise why else even be here?” was een van zijn beroemde uitspraken. En wat een dent laat deze man na. Heel nuchter bekeken vooral een overload aan consumentenelectronica en gadgets, maar als je wat meer afstand neemt dan zie je zijn nalatenschap pas echt: een enorme verbetering op het vlak van kennisdeling en -toegang en een grote sprong vooruit in het mogelijk maken van intermenselijke communicatie!

En dan spreken we nog niet over de inspiratie die hij heeft gegeven aan talloze mensen. Neem zijn manier van presenteren. Er zijn talloze lijstjes met presentatietips uit voortgekomen. Maar ik zie vooral authenticiteit. Probeer Steve dus niet na te doen in een spijkerbroek met coltrui, maar durf vooral jezelf te blijven!

Als ik aan Apple denk, dan denk ik ook aan een positioneringstraject dat ik bij een van mijn vorige werkgevers aan het voorbereiden was. Een hele rationele organisatie die moest wennen aan het fenomeen klant en het begrip “merk” maar heel ongrijpbaar vond. Kortom: veel IQ, maar weinig EQ.

Stap 1 was dan ook om mensen überhaupt te laten voelen wat een merk is en hoe relevant de emotionele component is. Maar hoe doe je dat met zo’n publiek? Ik startte mijn presentatie door de beroemde commercial van “Here’s to the crazy ones” te laten zien.

Koude rillingen all over the place! Iedereen begreep meteen waar we het over gingen hebben! En iedereen wilde “ook zoiets voor ons bedrijf”.

Daarom, juist vandaag, voor iedereen die ‘m nog niet kent:

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/SswMzUWOiJg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Steve, bedankt voor de inspiratie! En rust in vrede.

Aad Storm

Dit blogbericht verscheen eerder op de blog van BVH

blog comments powered by Disqus

Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.