Het Hedgehog Concept. Belangrijk model voor aanhangers van inside out branding. En omdat het mij opvalt dat zo weinig marketeers hiermee bekend zijn heb ik er een blogbericht aan gewijd.

Marketing- en strategieblog

Het Hedgehog Concept

Good to Great

Tijdens een presentatie een paar weken geleden haalde ik het principe van het ‘Hedgehog concept’ aan. Omdat het mij opviel dat weinig mensen dit principe kennen maar het wel erg interessant vonden om er meer over te horen, leek het mij de moeite waard om er een blog aan te wijden. Het levert namelijk aardig wat food for thought op voor iedereen die nadenkt over de plannen en goede voornemens voor 2014.

En omdat we vinden dat iedereen het boek van Jim Collins toch echt gelezen moet hebben geven we drie exemplaren weg. Lees verder om erachter te komen hoe je kans maakt op deze must read!

Jim Collins schreef in 2001 het boek ‘Good to Great’ volgens een principe dat vaker is gebruikt: een analyse van succesvolle bedrijven. Jim zette de vraag centraal waarom sommige organisaties de ontwikkeling konden maken van middelmatig naar excellent en waarom andere organisaties niet in die transitie slaagden.

In het punt van ‘transitie’ verschilt de visie van Collins wat mij betreft van anderen zoals Treacy en Wiersema. Zij keken namelijk vooral naar de (statische) positie van de marktleider wat leidde tot de analyse dat het om een principiële keuze in strategie gaat tussen de varianten product leadership, operational excellence of customer intimacy. Althans, om focus op een van die strategieën. Op de andere twee strategieën geldt namelijk ook een hygiënefactor waar je aan moet voldoen.

Het aardige van de aanpak van Collins is dat de analyse op de transitie naar excellentie meer handvaten biedt voor verandermanagement. Want welke ondernemer of marketeer is niet bezig met het nastreven van succes en de vraag hoe je de transitie naar succes het beste kunt organiseren?

Zo gaat Collins in zijn boek bijvoorbeeld in op het belang van bepaald type leiderschap (level 5): een nederige leider die het belang van het collectief voorop stelt. Een type leider dat ook vandaag de dag nog dun gezaaid maar misschien meer dan ooit nodig is… Kortom: de visie van Jim Collins is 12 jaar na het verschijnen van zijn boek nog steeds erg actueel.

Het ‘Hedgehog concept’ komt op het volgende neer:

Er waren eens een egel en een vos. De vos was slim en kon heel veel verschillende dingen. Rennen, slimme hinderlagen leggen, sluipen en nog veel meer. De egel was een heel ander dier. Hij sjokte wat rond en er was eigenlijk maar 1 ding dat hij goed kon.

Maar dat ene ding paste hij ook steeds weer toe als de vos hem probeerde te vangen en op te eten. De egel rolde zich namelijk steeds op, zette zijn stekels op en uiteindelijk droop de vos af. Keer op keer. Wat de vos ook verzon, hij kreeg de egel nooit te pakken.

Collins raadt organisaties ook aan om te focussen en geeft daarvoor drie perspectieven waaruit je naar jouw organisatie kan kijken:

  1. Waar ligt jouw passie?
  2. Waar zou je het beste van de wereld in kunnen worden?
  3. Waarmee verdien je geld? Bij voorkeur uitgedrukt in een kengetal

Het punt waarop deze perspectieven elkaar overlappen is jouw hedgehog concept en dus het punt waarop de focus moet worden gelegd. Omdat beelden nog steeds meer zeggen dan woorden:

Je voelt waarschijnlijk al aan dat het bepalen van het hedgehog concept bepaald geen sinecure is, zeker niet als je bij een grotere organisatie werkt. Want wat is de passie van een hele organisatie, soms opgehakt in business units?

Het destilleren van het hedgehog concept vraagt dan ook om een doordacht proces met daarin gesprekken met collega’s, reflectie en gezamenlijke begripsvorming.

Je boekt enorme winst als je het hedgehog concept van jouw organisatie scherp krijgt en als gedeelde visie levend krijgt in de hoofden van alle medewerkers. Het leidt tot focus en bewust en gestructureerd bouwen aan het punt waarop je excellent wilt worden.

Je merkt het: ik vind Good to Great nog steeds een van de beste managementboeken ooit geschreven. Daarom geven we drie exemplaren weg omdat we nog steeds vinden dat iedere ondernemer en iedere marketeer dit boek gewoon gelezen moeten hebben.

Maak kans op een gratis exemplaar van Good to Great van Jim Collins. We verloten drie exemplaren van deze must read van Jim Collins onder de mensen die:

- Ons op 31 januari volgen op de Linkedin- of Facebookpagina van 10 Beaufort

- Onze update op Linkedin of Facebook over deze blogpost voor 31 januari hebben gedeeld

Klik dus op een van de volgende iconen en geef op onze Linkedin- en/of Facebookpagina aan dat je ons wilt volgen.

Als je dit blogbericht de moeite waard vind en Good to Great al gewoon in de boekenkast hebt staan kun je dit blogbericht natuurlijk ook gewoon delen ;-)

Aad Storm

blog comments powered by Disqus

Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.