Het marketing- en strategieblog van 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies.

Marketing- en strategieblog

E.on gaat voor groen. Wie had dat gedacht?

E.on gaat voor groen. Wie had dat nou gedacht?

Wie had dat gedacht? Een van Europa's grootste kolenboeren wil van haar kolencentrales af!

Als voormalig energiemarketeer denk ik daar het mijne van. Maar ook op het gebied van ontwikkeling van toekomstscenario's geeft dit nieuws stof tot nadenken.

Leest u verder?

Lees verder
Reacties

Wat is marketingstrategie? Een lesje van Dwight D. Eisenhower...

Wat is marketingstrategie?

'Strategie' is een woord dat steeds sneller in de mond genomen wordt. Het lijkt alsof we tegenwoordig voor 1.000 dingen een strategie nodig hebben. 

Door de onrust die dat gevoel oplevert slaan veel organisaties de ontwikkeling van een echte marketingstrategie over. En dat leidt tot organisaties die geen focus hebben, alleen ad-hoc reageren en in een nerveuze, overspannen modus rondrennen zonder vooruit te komen.

"Nobody really knows what strategy is" predikte de Economist ooit. En daarom lijkt het me goed om hier eens een blogpost aan te wijden. Waarbij we een paar lesjes gaan leren van iemand die wel degelijk wist wat strategie is en wat er op het gebied van leiderschap nodig is bij strategieontwikkeling en -executie: Dwight D. Eisenhower... 

Lees verder
Reacties

Wie is eigenlijk de klant bij ING?

ING Big Data

Vanochtend werd ik nota bene gewekt door de stem van Hans Hagenaars. Mijn vrouw moest vroeg op en had de TV aangezet. De woorden van Hans kwamen niet direct aan, maar toen mijn onderbewuste doorkreeg wat de strekking was van de woorden die hij uitsprak was ik direct klaarwakker.

Lees verder
Reacties

Happy birthday Mac. Hoe Apple laat zien dat een grootse belofte waargemaakt is.

Grote harige en gedurfde doelen. Het klinkt raar, maar het is wel degelijk de vertaling van de afkorting BHAG: Big Hairy Audacious Goals. Apple formuleerde er 30 jaar geleden een die zo megalomaan leek dat je hem eigenlijk niet serieus kon nemen. En vlak na de Super Bowl maakt Apple de cirkel nu op een wel hele mooie manier rond...


Lees verder
Reacties

Het Hedgehog Concept

Het Hedgehog Concept

Tijdens een presentatie een paar weken geleden haalde ik het principe van het ‘Hedgehog concept’ aan. Omdat het mij opviel dat weinig mensen dit principe kennen maar het wel erg interessant vonden om er meer over te horen, leek het mij de moeite waard om er een blog aan te wijden. Het levert namelijk aardig wat food for thought op voor iedereen die nadenkt over de plannen en goede voornemens voor 2014.

En omdat we vinden dat iedereen het boek van Jim Collins toch echt gelezen moet hebben geven we drie exemplaren weg. Lees verder om erachter te komen hoe je kans maakt op deze must read!

Lees verder
Reacties

HEMA. Voor al uw rookworsten, testamenten en zorgverzekeringen.

Hema Zorgverzekeringen.

Twee weken geleden introduceerde HEMA notariële diensten. En vorige week volgden de zorgverzekeringen. Behalve dat ik benieuwd ben wat er nog meer gaat volgen moest ik ook even terugdenken aan HEMA-energie…

Lees verder
Reacties

Beyond the call of duty - een mooi voorbeeld van echte klantgerichtheid

Fuji x100 firmware update. Pure klantgerichtheid!

Een paar dagen geleden was ik getuige van een massieve liefdesverklaring aan een fabrikant van consumentenelectronica. Nu het stof is opgetrokken besef ik dat dit merk inderdaad iets heel bijzonders heeft gedaan. Niet door een communicatie-trucje, maar door gewoon iets extra’s te doen voor de klant wat duidelijke frictie oplevert met het eigenbelang van het merk. Lees verder en laat u inspireren…

Lees verder
Reacties

Deutsche Demarketing

Deutsche Demarketing

Alhoewel we als marketeers vooral geïnteresseerd zijn in werving en behoud van klanten bestaat er ook nog zoiets als demarketing. Op dit moment speelt er een case die laat zien dat er nogal wat haken en ogen op het gebied van ethiek aan de nobele kunst van demarketing zijn verbonden. En dat maakt dat deze case de moeite van het volgen meer dan waard is.

Lees verder
Reacties

Over 'The shit' en 'The fan'.

Een spontane tirade tegen de monomane obsessie voor techniek van marketeers. En de suggestie om wat meer gebalanceerd te werk te gaan.

Maar voordat ik die tirade ga afsteken moet ik eerst wat bekennen…

Lees verder
Reacties

Verover de markt. Begin bij jezelf!

Verover de markt. Begin bij jezelf!

Als marketeer wordt je vooral gedrild in luisteren naar de klant. Sterker nog: ervoor zorgen dat de hele organisatie naar de klant luistert! En omdat veel organisaties dat niet van nature in de genen hebben, leg je daar dan ook al snel teveel nadruk op. Daarom lijkt het mij tijd om een betoog houden om als marketeer eens wat minder naar klanten te luisteren…

Lees verder
Reacties

Het geheim van Rinus

Shirt Nederlands elftal van Arie Vermeer

Vorige week mocht ik bij een bijeenkomst van een klant in de Voetbal Experience in Middelburg een presentatie geven over hun positionering. Een bijzondere plek aan de vooravond van het EK. En voor mij persoonlijk ook een bijzondere plek vanwege het shirt van mijn ome Arie dat daar in een vitrine hangt.

Ome Arie mocht namelijk in 1946 in het Nederlands Elftal schitteren tijdens de interland tegen Engeland. En alhoewel die wedstrijd verloren werd met 8-2, is mijn familie nog steeds trots op hem.

Maar goed, nu ter zake.

Lees verder
Reacties

Meer berichten


Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.