Het marketing- en strategieblog van 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies.

Marketing- en strategieblog

Een eerlijke bank?!

Nordnet - een bizarre commercial

Het blijft interessant om te zien hoe de financiële dienstverleners worstelen met de zoektocht naar manieren om vertrouwen terug te winnen. SNS Bank wil ons laten geloven dat het een hele normale bank is en voert Bennie Jolink op om te verklaren dat het normaal is om rente op een betaalrekening te krijgen.

Rabobank lijkt de weg helemaal kwijt te zijn met de laatste campagne. En ING staat vandaag vol in de spotlights met het nieuws dat er zo'n 1.700 mensen ontslagen worden omdat we tegenwoordig steeds meer internetbankieren. In tegenstelling tot ABN AMRO en Rabobank wil ING het aantal kantoren trouwens wel op peil houden. De mogelijkheid tot normaal menselijk contact zou best wel eens een gunstig effect op vertrouwen kunnen hebben...

Eerder deze week stonden er honderden mensen in een zaal mee te schreeuwen met 'The Real Wolf of Wall Street'. Toen ik de foto's zag vroeg ik me stiekem toch even af hoeveel bankiers er in de zaal waren. Het wantrouwen zit diep, ook bij mij...

De meest vermakelijke poging om het vertrouwen terug te winnen is de poging van Nordnet, een Finse bank. Nordnet denkt dat transparantie de sleutel is naar vertrouwen. En dat leidt tot een bizarre poging die ik u zeker niet wil onthouden, bij deze dus. 

Ik ben benieuwd wat het met uw vertrouwen in de sector doet...

Aad Storm

Reacties

Korting voor bestaande klanten bij Nuon. Slimme zet of zwaktebod?

Nuon korting voor bestaande klanten

Vanmiddag werd ik gevraagd om in de BNR Klantenshow mijn mening te geven over de plannen van Nuon om bestaande klanten korting te geven. Voor wie het gemist heeft (klik op BNR logo):

Aad Storm in de BNR Klantenshow

Omdat er veel meer te vertellen is dan je in 2 minuten zendtijd kwijt kunt, hierbij mijn gedachtes bij de plannen van Nuon wat uitgebreider op een rij...

Lees verder
Reacties

Condoleezza Rice en Dropbox. Drop Dropbox?

Drop Dropbox

Een ogenschijnlijk klein nieuwsfeit dat ik vanochtend langs zag flitsen: Condoleezza Rice, de koningin van het aftappen en het waterboarden treedt toe tot de board (nee, ik zal geen flauwe grapjes maken) van Dropbox. En dat leidt tot veel beroering onder de klanten van Dropbox. In de woorden van een willekeurige klant: „A torture loving warmonger and supporter of wiretap programs will be a new asset to your board of directors? Are you totally crazy?”

Lees verder
Reacties

Wie is eigenlijk de klant bij ING?

ING Big Data

Vanochtend werd ik nota bene gewekt door de stem van Hans Hagenaars. Mijn vrouw moest vroeg op en had de TV aangezet. De woorden van Hans kwamen niet direct aan, maar toen mijn onderbewuste doorkreeg wat de strekking was van de woorden die hij uitsprak was ik direct klaarwakker.

Lees verder
Reacties

Happy birthday Mac. Hoe Apple laat zien dat een grootse belofte waargemaakt is.

Grote harige en gedurfde doelen. Het klinkt raar, maar het is wel degelijk de vertaling van de afkorting BHAG: Big Hairy Audacious Goals. Apple formuleerde er 30 jaar geleden een die zo megalomaan leek dat je hem eigenlijk niet serieus kon nemen. En vlak na de Super Bowl maakt Apple de cirkel nu op een wel hele mooie manier rond...


Lees verder
Reacties

Weg met het merk! Maar... hoe mijden we het 'M'-woord?

Op Molblog kwam ik een erg goed blogbericht tegen van Tom Kniesmeijer die geïnspireerd werd door een misschien nog wel betere column van Joost Augusteijn van Rabobank die oproept om het woord ‘merk’ te vervangen door iets nieuws. Dit is ons voorstel.

Lees verder
Reacties

Grijs motief achter groene jokkebrokken

Grijs motief achter groene jokkebrokken

Groene stroom is in Nederland niet zo groen als het lijkt. Maar als een prijsvechtend energiebedrijf daar de aandacht op vestigt, dan is er genoeg reden om aan de zuivere motieven te twijfelen.

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) trok deze week de aandacht met hun spontane biecht in paginagrote advertenties in de dagbladen. Voor wie het gemist heeft: deze advertentie dus.

Lees verder
Reacties

Het feilbare merk

Het feilbare merk

Niemand is het ontgaan dat ING gisteren goed blunderde. Op verschillende blogs en in nog veel meer tweets wordt deze blunder naast de reclame van ING gezet. En dat levert natuurlijk een erg hilarisch beeld op.

Ik zou daar graag ook een blogpost aan wijden, maar kies toch voor een andere invalshoek.

Lees verder
Reacties

Instant Trust

Instant Trust

“Naast de cornflakes moet je zijn, tweede pad links” snauwde de vakkenvuller mij nors toe. Daar aangekomen zag ik het pak meteen staan. Mooi trouwens dat je deze week voor dezelfde prijs 25% meer vertrouwen krijgt. Dat nodigt uit om gelijk maar 10 pakken Instant Trust in mijn winkelwagen te deponeren en wat vertrouwen te hamsteren…

Lees verder
Reacties

De waarheid zit tegenwoordig in je broekzak

Een paar van mijn collega’s kwamen vorige week geïnspireerd terug van een congres. En dan ben je natuurlijk altijd benieuwd of er nog iets interessants te horen was. Sinds het moment dat ik daar met hen over sprak is er een zin blijven hangen die ik graag wil delen:

“De waarheid zit tegenwoordig in je broekzak”

Dit statement in combinatie met het gegeven dat de gemiddelde consument zijn smartphone per dag 150 keer uit z’n broekzak trekt geeft te denken…

Lees verder
Reacties

Here's to the crazy ones...

Volgens mij is de halve wereld van slag door het overlijden van Steve Jobs. En bij mij is het vandaag eigenlijk niet anders.

“We’re here to put a dent in the universe. Otherwise why else even be here?” was een van zijn beroemde uitspraken. En wat een dent laat deze man na. Heel nuchter bekeken vooral een overload aan consumentenelectronica en gadgets, maar als je wat meer afstand neemt dan zie je zijn nalatenschap pas echt: een enorme verbetering op het vlak van kennisdeling en -toegang en een grote sprong vooruit in het mogelijk maken van intermenselijke communicatie!

Lees verder
Reacties

Meer berichten


Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.