Het marketing- en strategieblog van 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies.

Marketing- en strategieblog

Een eerlijke bank?!

Nordnet - een bizarre commercial

Het blijft interessant om te zien hoe de financiële dienstverleners worstelen met de zoektocht naar manieren om vertrouwen terug te winnen. SNS Bank wil ons laten geloven dat het een hele normale bank is en voert Bennie Jolink op om te verklaren dat het normaal is om rente op een betaalrekening te krijgen.

Rabobank lijkt de weg helemaal kwijt te zijn met de laatste campagne. En ING staat vandaag vol in de spotlights met het nieuws dat er zo'n 1.700 mensen ontslagen worden omdat we tegenwoordig steeds meer internetbankieren. In tegenstelling tot ABN AMRO en Rabobank wil ING het aantal kantoren trouwens wel op peil houden. De mogelijkheid tot normaal menselijk contact zou best wel eens een gunstig effect op vertrouwen kunnen hebben...

Eerder deze week stonden er honderden mensen in een zaal mee te schreeuwen met 'The Real Wolf of Wall Street'. Toen ik de foto's zag vroeg ik me stiekem toch even af hoeveel bankiers er in de zaal waren. Het wantrouwen zit diep, ook bij mij...

De meest vermakelijke poging om het vertrouwen terug te winnen is de poging van Nordnet, een Finse bank. Nordnet denkt dat transparantie de sleutel is naar vertrouwen. En dat leidt tot een bizarre poging die ik u zeker niet wil onthouden, bij deze dus. 

Ik ben benieuwd wat het met uw vertrouwen in de sector doet...

Aad Storm

Reacties

Wat is marketingstrategie? Een lesje van Dwight D. Eisenhower...

Wat is marketingstrategie?

'Strategie' is een woord dat steeds sneller in de mond genomen wordt. Het lijkt alsof we tegenwoordig voor 1.000 dingen een strategie nodig hebben. 

Door de onrust die dat gevoel oplevert slaan veel organisaties de ontwikkeling van een echte marketingstrategie over. En dat leidt tot organisaties die geen focus hebben, alleen ad-hoc reageren en in een nerveuze, overspannen modus rondrennen zonder vooruit te komen.

"Nobody really knows what strategy is" predikte de Economist ooit. En daarom lijkt het me goed om hier eens een blogpost aan te wijden. Waarbij we een paar lesjes gaan leren van iemand die wel degelijk wist wat strategie is en wat er op het gebied van leiderschap nodig is bij strategieontwikkeling en -executie: Dwight D. Eisenhower... 

Lees verder
Reacties

Borrel bij 10 Beaufort met topchef Yuri Verbeek.

Borrel bij 10 Beaufort met topchef Yuri Verbeek

Op 20 november was er een borrel voor relaties en klanten bij 10 Beaufort met topchef Yuri Verbeek.

Lees verder
Reacties

Meer berichten


Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.