Het marketing- en strategieblog van 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies.

Marketing- en strategieblog

10Beaufort sponsort KWF Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom

10Beaufort sponsort KWF SamenLoop voor Hoop

Een van de mooiste klanten waarvoor we werken is KWF Kankerbestrijding. Waarom? Omdat het doel waarvoor zij bezig zijn natuurlijk enorm belangrijk is. Maar ook omdat er erg professionele marketeers met passie aan de bestrijding van kanker werken en waar we met heel veel plezier mee samenwerken.

We sponsoren daarom dan ook heel graag het KWF Team dat aan de SamenLoop voor Hoop meedoet in Bergen op Zoom op 27 en 28 juni.

Lees verder
Reacties

Adse Jelles versterkt 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies

Adse Jelles versterkt 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies

Per 1 februari 2015 heeft Adse Jelles zich als associate partner verbonden aan 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies. Adse werkte de afgelopen maanden al op projectbasis voor een aantal klanten van 10 Beaufort en dat smaakt naar meer.

Zoals oprichter Aad Storm zegt: “Adse en ik kennen elkaar al lang en waren al eerder collega’s van elkaar. We hebben de jaren daarna allebei een eigen ontwikkeling doorgemaakt en merkten dat we nog steeds heel complementair zijn. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een manier om de samenwerking structureel te maken.”

Lees verder
Reacties

E.on gaat voor groen. Wie had dat gedacht?

E.on gaat voor groen. Wie had dat nou gedacht?

Wie had dat gedacht? Een van Europa's grootste kolenboeren wil van haar kolencentrales af!

Als voormalig energiemarketeer denk ik daar het mijne van. Maar ook op het gebied van ontwikkeling van toekomstscenario's geeft dit nieuws stof tot nadenken.

Leest u verder?

Lees verder
Reacties

Een eerlijke bank?!

Nordnet - een bizarre commercial

Het blijft interessant om te zien hoe de financiële dienstverleners worstelen met de zoektocht naar manieren om vertrouwen terug te winnen. SNS Bank wil ons laten geloven dat het een hele normale bank is en voert Bennie Jolink op om te verklaren dat het normaal is om rente op een betaalrekening te krijgen.

Rabobank lijkt de weg helemaal kwijt te zijn met de laatste campagne. En ING staat vandaag vol in de spotlights met het nieuws dat er zo'n 1.700 mensen ontslagen worden omdat we tegenwoordig steeds meer internetbankieren. In tegenstelling tot ABN AMRO en Rabobank wil ING het aantal kantoren trouwens wel op peil houden. De mogelijkheid tot normaal menselijk contact zou best wel eens een gunstig effect op vertrouwen kunnen hebben...

Eerder deze week stonden er honderden mensen in een zaal mee te schreeuwen met 'The Real Wolf of Wall Street'. Toen ik de foto's zag vroeg ik me stiekem toch even af hoeveel bankiers er in de zaal waren. Het wantrouwen zit diep, ook bij mij...

De meest vermakelijke poging om het vertrouwen terug te winnen is de poging van Nordnet, een Finse bank. Nordnet denkt dat transparantie de sleutel is naar vertrouwen. En dat leidt tot een bizarre poging die ik u zeker niet wil onthouden, bij deze dus. 

Ik ben benieuwd wat het met uw vertrouwen in de sector doet...

Aad Storm

Reacties

Wat is marketingstrategie? Een lesje van Dwight D. Eisenhower...

Wat is marketingstrategie?

'Strategie' is een woord dat steeds sneller in de mond genomen wordt. Het lijkt alsof we tegenwoordig voor 1.000 dingen een strategie nodig hebben. 

Door de onrust die dat gevoel oplevert slaan veel organisaties de ontwikkeling van een echte marketingstrategie over. En dat leidt tot organisaties die geen focus hebben, alleen ad-hoc reageren en in een nerveuze, overspannen modus rondrennen zonder vooruit te komen.

"Nobody really knows what strategy is" predikte de Economist ooit. En daarom lijkt het me goed om hier eens een blogpost aan te wijden. Waarbij we een paar lesjes gaan leren van iemand die wel degelijk wist wat strategie is en wat er op het gebied van leiderschap nodig is bij strategieontwikkeling en -executie: Dwight D. Eisenhower... 

Lees verder
Reacties

Borrel bij 10 Beaufort met topchef Yuri Verbeek.

Borrel bij 10 Beaufort met topchef Yuri Verbeek

Op 20 november was er een borrel voor relaties en klanten bij 10 Beaufort met topchef Yuri Verbeek.

Lees verder
Reacties

Korting voor bestaande klanten bij Nuon. Slimme zet of zwaktebod?

Nuon korting voor bestaande klanten

Vanmiddag werd ik gevraagd om in de BNR Klantenshow mijn mening te geven over de plannen van Nuon om bestaande klanten korting te geven. Voor wie het gemist heeft (klik op BNR logo):

Aad Storm in de BNR Klantenshow

Omdat er veel meer te vertellen is dan je in 2 minuten zendtijd kwijt kunt, hierbij mijn gedachtes bij de plannen van Nuon wat uitgebreider op een rij...

Lees verder
Reacties

Nieuwe huisstijl en website van 10 Beaufort

10 Beaufort Strategisch Marketing AdviesHoe belangrijk is de buitenkant voor een marketingadviseur die zegt dat het om kerncompetenties en identiteit gaat? De inhoud is toch veel belangrijker? Toch?

Maar als je een jas draagt waarvan je het gevoel hebt dat die niet bij je past, dan vraagt die buitenkant langzaam toch steeds meer aandacht. En dan is het op een gegeven moment gewoon tijd om er iets aan te doen! Nu dus!

Lees verder om te horen hoe de start van 10 Beaufort is verlopen en wat de achtergrond is van de nieuwe huisstijl.

Lees verder
Reacties

Condoleezza Rice en Dropbox. Drop Dropbox?

Drop Dropbox

Een ogenschijnlijk klein nieuwsfeit dat ik vanochtend langs zag flitsen: Condoleezza Rice, de koningin van het aftappen en het waterboarden treedt toe tot de board (nee, ik zal geen flauwe grapjes maken) van Dropbox. En dat leidt tot veel beroering onder de klanten van Dropbox. In de woorden van een willekeurige klant: „A torture loving warmonger and supporter of wiretap programs will be a new asset to your board of directors? Are you totally crazy?”

Lees verder
Reacties

Het nieuwe kantoor van 10 Beaufort

Het nieuwe kantoor van 10 Beaufort Strategisch Marketing Advies

Bij de start van 10 Beaufort speelde ik met het idee dat je tegenwoordig eigenlijk geen kantoor meer nodig hebt. Alles moet tegenwoordig toch virtueel kunnen? Met de cloud kun je overal werken en heb je altijd alles bij de hand. Bovendien zijn er veel plaatsen waar je voor korte tijd een werkplek kunt reserveren. Of een vergaderruimte. En verder wilden we vooral bij onze klanten zijn. Een voornemen dat overigens goed in de praktijk wordt gebracht. Dus wie heeft er tegenwoordig eigenlijk nog een kantoor nodig?

Lees verder
Reacties

Wie is eigenlijk de klant bij ING?

ING Big Data

Vanochtend werd ik nota bene gewekt door de stem van Hans Hagenaars. Mijn vrouw moest vroeg op en had de TV aangezet. De woorden van Hans kwamen niet direct aan, maar toen mijn onderbewuste doorkreeg wat de strekking was van de woorden die hij uitsprak was ik direct klaarwakker.

Lees verder
Reacties

Happy birthday Mac. Hoe Apple laat zien dat een grootse belofte waargemaakt is.

Grote harige en gedurfde doelen. Het klinkt raar, maar het is wel degelijk de vertaling van de afkorting BHAG: Big Hairy Audacious Goals. Apple formuleerde er 30 jaar geleden een die zo megalomaan leek dat je hem eigenlijk niet serieus kon nemen. En vlak na de Super Bowl maakt Apple de cirkel nu op een wel hele mooie manier rond...


Lees verder
Reacties

Het Hedgehog Concept

Het Hedgehog Concept

Tijdens een presentatie een paar weken geleden haalde ik het principe van het ‘Hedgehog concept’ aan. Omdat het mij opviel dat weinig mensen dit principe kennen maar het wel erg interessant vonden om er meer over te horen, leek het mij de moeite waard om er een blog aan te wijden. Het levert namelijk aardig wat food for thought op voor iedereen die nadenkt over de plannen en goede voornemens voor 2014.

En omdat we vinden dat iedereen het boek van Jim Collins toch echt gelezen moet hebben geven we drie exemplaren weg. Lees verder om erachter te komen hoe je kans maakt op deze must read!

Lees verder
Reacties

Interview in AM Magazine - Onze visie op de verzekeringsbranche

Aad Storm

Reacties

HEMA. Voor al uw rookworsten, testamenten en zorgverzekeringen.

Hema Zorgverzekeringen.

Twee weken geleden introduceerde HEMA notariële diensten. En vorige week volgden de zorgverzekeringen. Behalve dat ik benieuwd ben wat er nog meer gaat volgen moest ik ook even terugdenken aan HEMA-energie…

Lees verder
Reacties

Meer berichten


Contactgegevens

10 Beaufort B.V.
KvK 56678002
BTW
NL852255172B01

Postbus 64661
2506 CB Den Haag

06-50865180
info@10beaufort.com


Social media

Ontvang onze nieuwsbrief

E Aanmelden

Hartelijk dank voor uw aanmelding voor onze nieuwsbrief! U ontvangt een email met de vraag om uw aanmelding te bevestigen.